Wie is de Mol? 2015 – Aflevering 8

Ik hoopte vorige week al dat ik mijn voorspelling voor de afvaller fout zou hebben en gelukkig bleek dit ook zo te zijn 🙂 Eén van mijn favoriete deelnemers, Marlijn, hoefde gelukkig niet naar huis. Hoewel het natuurlijk niet zoveel meer uitmaakt, want we hebben nog maar twee afleveringen te gaan voordat Wie is de Mol? weer voorbij is en we dus weer een jaartje moeten wachten 🙁 Maar laten we eerst nog even genieten van de afleveringen die nog gaan komen…

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Margriet van der Linden
Margriet van der Linden
Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken
Martine Sandifort
Martine Sandifort
Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg

Muzikale aanwijzing

Vorige week was het dus niet Marlijn, maar Martine die een rood scherm te zien kreeg. Maar wat was dan de uitleg die hoorde bij de muzikale aanwijzing? De juiste uitleg was af te leiden uit de naam van de band: New Order. In aflevering 7 kreeg Martine in de trein een vraag over de volgorde van de wagons. Volgorde -> Order

Deze week hoorden we een nummer van “Black Sabbath” met de titel “Iron Man”. Uit dit nummer hoorden we de volgende zin:

Running as fast as they can, Iron man lives again!

Deze zin zou kunnen verwijzen naar Rik, die tijdens de opdracht met de fototoestellen heel snel door het parcours liep. Zo snel dat hij vrijwel alle enveloppen over het hoofd zag. De naam van de band zou een verwijzing kunnen zijn naar Margriet. Het eerste woord uit de naam, Black, zou een verwijzing kunnen zijn naar de zwarte vrijstelling die zij eerder dit seizoen pakte en inzette.

Zoeken we het iets minder letterlijk en kijken we naar muziekgenre van de muziek die Black Sabbath dan zou dit weer een andere aanwijzing kunnen zijn. Het genre is namelijk heavy metal. Na het afscheid van Martine zegt Chris “Heavy” en Marlijn reageert met “heel heavy”. Zou één van deze twee de volgende afvaller zijn?

Er is zelfs nog een manier waarop deze muzikale aanwijzing op Marlijn van toepassing zou kunnen zijn. Het nummer duurt 3 minuten en 33 seconden. Tijdens opdracht 3 van deze aflevering was Marlijn als nummer 3 aan de beurt en wist ze in totaal 3 enveloppen te pakken.

Afleveringstitel

De titel van de aflevering van deze week was ‘onderaan’

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 8 titelHet kan haast niet missen of deze titel verwijst naar de eerste opdracht, waarbij de deelnemers geld moeten plukken op de theeplantage op een heuvel. Uit de opmerkingen van de deelnemers is gebleken dat onderaan de heuvel kleine bedragen hingen, terwijl bovenaan de grotere bedragen hingen. De mol weet dit uiteraard en zal niet zijn best doen om bovenaan te gaan zoeken naar geld.

De groep kiest al snel Chris als degene die beneden blijft om het geplukte geld te gaan tellen. Van de overige kandidaten zien we al snel dat Marlijn en Martine naar boven lopen:

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 8 05:32 min

Rik blijft ongeveer halverwege, maar bespreekt wel met Marlijn dat ze de kleine bedragen beter eerst nog kunnen laten hangen. Margriet heeft daar geen boodschap aan en blijft onderaan lopen en pakt allemaal bedragen van een paar cent. Iets wat het voor het tellen van het geld niet gemakkelijker maakt. Sterker nog ze zegt letterlijk: “Als pakken wat je pakken kan ook een strategie is, dan was dat die van mij. En als uiteindelijk blijkt, we hebben niks aan die lage bedragen, dan gooien we dat gewoon over de schutting en doen we er niks mee.” Met andere woorden: ze vind het helemaal niet erg als haar werk voor niks is.

Zoals gezegd zou Chris onderaan blijven staan om geld te tellen. Dit was een groepskeuze, maar een goede mol dwingt dit natuurlijk af 😉 Na niet al te lange tijd besluit Rik zich echter bij hem aan te sluiten om te helpen met geld tellen. Een goede keuze van een kandidaat omdat ze anders niet op tijd klaar zijn met tellen? Of toch een molactie om niet meer geld bij elkaar te kunnen plukken?

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 8 08:47 min

Hoe dan ook waren de kandidaten kansloos om deze opdracht tot een goed einde te brengen…

Wie is de Mol?

Vorige week merkte ik al even op dat het spel toch wel verpest wordt door het gemak waarmee de kandidaten kansen geboden krijgen om geld uit de pot te spelen. Deze week besloot de groep dat het weer tijd was voor een nieuwe penningmeester, deze keer ging deze eer naar Chris. Door de beslissing weer een nieuwe penningmeester aan te wijzen zie ik de komende aflevering met enige angst tegemoet. Tot nu toe kreeg namelijk elke penningmeester de kans om jokers te kopen met geld uit de pot. Zou Chris dezelfde keuze krijgen? Om het eerlijk te houden zou dat eigenlijk wel moeten, om het spel nog enigszins leuk te houden hoop ik dat de programmamaker Chris deze mogelijkheid niet geven…

Na het eerste spel op de theeplantage zien we Marlijn en Rik op hun hotelkamer. Chris stelt wat vragen aan Marlijn, waaronder de vraag: “Op welke kamer zit de mol?” Waarop Marlijn direct antwoord: 202 (hun eigen kamer), maar zich direct corrigeert “Eh 203”. Geeft ze hiermee toe de mol te zijn? Of was het echt een vergissing?

Tijdens de opdracht waar de kandidaten logo’s moeten gaan zoeken in een winkelstraat zien we op het bord met de logo’s rechts bovenaan een regenboog-logo met daaronder het logo van de mol:

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 8 18:30 min

Gedurende dit hele seizoen van Wie is de Mol? Hebben we Chris al vele malen gezien met een regenboog-armbandje om zijn pols. Is dit een hint dat Chris de mol is?

Wie is de Mol? 2015 - Chris met regenboog-armband

Ook deze week heeft de mol weer een tweet voor en een tweet na de aflevering verstuurd. Passen deze tweets nog steeds in de theorie dat ze Margriet aanwijzen? De tweet voorafgaand aan aflevering 8 was de volgende:

Wie is de Mol? 2015 - Tweet voor aflevering 8

De eerste letter is een T, de twintigste letter van het alfabet. We beginnen met tellen vanaf de h en tellen alleen letters en cijfers, omdat de #widm nu middenin de zin staat tellen we de letters wel mee (zouden we dat niet doen dan kwamen we uit op de 1, dus de letter E, op zich kunnen we die ook nog gebruiken dus die optie blijft nog staan). Dan komen we uit op de R. De tweet na afloop van aflevering 8 was de volgende:

Wie is de Mol? 2015 - Tweet na aflevering 8

Ook hier is de eerste letter een T, dus kijken we twintig letters voor het einde, dat is de letter E. Vullen we deze twee letters in, dan zijn we weer een stap dichterbij de volledige naam:

_ A R G R I E T
V A N
D E R
L _ N _ _ _

Inmiddels is er op internet nog een ander patroon in de tweets gevonden. Voor dit patroon wordt er alleen gekeken naar de tweets die na afloop van de aflevering zijn verstuurd. Van de tweet na aflevering 1 nemen we de letter op de eerste positie, van de tweet na aflevering 2 de tweede letter, enzovoort. Als we dat doen krijgen we tot nu toe de volgende letters (in exact deze volgorde):

O N S C H U L D _ _

Het lijkt er op dat dit het woord onschuldig gaat vormen. Zouden de tweets dan toch niet de mol aanwijzen, maar een onschuldige? Het is hoe dan ook opvallend dat dit woord voor de tweede keer dit seizoen zo duidelijk voorbij komt. In aflevering 6 kon met de getallen die niet door Art genoemd waren ook al het woord onschuldig worden gevormd. Zoals ik toen ook al heb aangegeven is onschuld ook de betekenis van de bloemennaam Margriet. Ik denk dus niet dat de tweets een onschuldige aanwijzen, maar dat dit woord een extra aanwijzing naar Margriet is.

Voorspelling voor aflevering 9

Normaal gesproken is aflevering 9 eigenlijk al de finale en wordt hierin de laatste afvaller bekend gemaakt, zodat in aflevering 10 waarin de reünie plaatsvind alleen de mol en de winnaar nog bekend gemaakt moeten worden. Dat zou kunnen betekenen dat er deze week twee kandidaten naar huis worden gestuurd. Ik denk echter niet dat dat gaat gebeuren, ik denk dat we met drie kandidaten naar de reünie gaan. Een reünie overigens, waar voor het eerst publiek bij aanwezig mag zijn, mede daarom denk ik dat ze het extra interessant maken door nog een afvaller bekend te moeten maken voordat de winnaar en de mol worden onthuld.

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Margriet van der Linden
Margriet van der Linden
Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken
Chris Zegers
Chris Zegers
Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *