Wie is de Mol? 2015 – Aflevering 2

Niet alleen had ik vorige week de juiste afvaller voorspeld, maar ook de juiste uitleg van de muzikale aanwijzing zat er tussen. En ik moet ook eerlijk zeggen dat die uitleg de reden was om definitief voor Evelien te kiezen als afvaller. De juiste uitleg? Dat was dat het bewuste nummer op plaats 1981 in de top 2000 stond en dat ook het geboortejaar van Evelien is.

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken
Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg
Viktor Brand
Viktor Brand
Evelien Bosch
Evelien Bosch

Zou het deze week weer lukken om de juiste afvaller te voorspellen?

Muzikale aanwijzing

Deze keer hoorden we het nummer “Under the bridge” van All Saints. Specifiek hoorden we de volgende tekst:

I don’t ever wanna feel like I did that day

Die tekst zou kunnen verwijzen naar Carolina. Zij raakte tijdens de vorige aflevering haar maatje Evelien kwijt en bleef daardoor alleen achter. Zij zou daarom zich “nooit meer zo willen voelen als die dag”. Ook de eerste zin van het nummer zou hierop kunnen wijzen: “Sometimes I feel like I don’t have a partner”, deze zelfde zin zou echter ook kunnen wijzen naar Viktor. Een andere verklaring die ook naar Carolina zou verwijzen is All Saints, oftewel heiligen. Zoals in haar biografie op wieisdemol.nl te lezen is, speelde Carolina de hoofdrol in de musical Sister Act.

Het nummer van deze week is een door All Saints gezongen cover van het nummer “Under the bridge” van de Red Hot Chili Peppers. De damesgroep All Saints bestaat uit een viertal dames, terwijl de mannengroep Red Hot Chili Peppers bestaat uit een viertal heren. Op dit moment bestaat de groep deelnemers van Wie is de Mol? ook uit vier dames en vier heren, deze muzikale aanwijzing zou er dus ook op kunnen wijzen dat er deze week geen afvaller is.

Afleveringstitel

De titel van deze aflevering was:

Scheepsrecht

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 2 titel

Iedereen kent natuurlijk de uitdrukking “Driemaal is scheepsrecht”. Maar wie heeft er tijdens deze aflevering iets driemaal gedaan? Allereerst was er natuurlijk de opdracht in het museum, waarbij er elke keer als een kandidaat in de andere ruimte ging kijken er 100 euro uit de pot ging. Is er daar misschien iemand geweest die drie keer is gaan kijken? De volgende personen zijn in de andere ruimte gaan kijken: Chris (2x), Marlijn (2x), Carolina (1x), Evelien (1x), Viktor (1x) en Margriet (1x), dus niemand drie keer. Maar als je dit bij elkaar optelt kom je op 8 keer terwijl er 900 euro uit de pot ging, dat zou er op wijzen dat er nog iemand een keer is gaan kijken maar dat dat niet in beeld is geweest. Zou Chris of Marlijn nog een keer zijn gegaan en daarmee op 3 keer uit zijn gekomen?

Tijdens de opdracht waarbij ze karren met vracht moeten vervoeren naar een centraal punt lukt het Rik pas bij de derde poging om de kar van de grond en in beweging te krijgen. Is dit gespeeld? Het lukt een kleine Sri Lankaan immers in één keer wel om de kar omhoog te krijgen. Of werd Rik hier tegengewerkt door Margriet en Carolina die de kar aan de achterkant omhoog trokken, terwijl Rik dit aan de voorkant probeerde? Dit gebeurde bij de Sri Lankaan niet…

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 2 39:01 min

 Wie is de Mol?

Tijdens de tweede opdracht staan de dames Marlijn, Carolina en Martine in een theater en krijgen ze op een groot scherm de routes te zien die de andere kandidaten moeten gaan rijden om ook bij het theater te komen. Voordat de film met deze routes in beeld komt krijgen ze eerst een aantal reclames te zien en een oproep van de mol om hem te bellen voor een joker. Eén van de reclames die ze te zien krijgen is voor ‘Anchor butter’. Niet alleen is Anchor (=Anker) een verwijzing naar de titel van de aflevering, maar in het engels is een Anchor de presentator van het nieuws. Verder stond het getal 125 in beeld, wat een verwijzing naar het 8 uur journaal (1+2+5=8) zou kunnen zijn. Een hint naar Rik?

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 2 19:21 min

Een opvallend moment was er tijdens de derde opdracht, waarbij alle vracht die op de karren ligt naar een centrale plek moet worden gebracht. Op het moment dat er ook maar één zak, doos of item niet op de eindbestemming aan zou komen dan zou er geen geld in de pot gaan. De groep Rik, Margriet en Carolina heeft de vracht anders verdeeld over de kar, zodat hij makkelijker te vervoeren zou zijn. Als het uiteindelijk dan toch lukt om de kar in beweging te krijgen blijkt dat er één doos nog naast de kar stond, maar een vriendelijke Sri Lankaan gooit deze nog snel even op de kar. Werd hier een actie van de mol ongedaan gemaakt?

Wie is de Mol? 2015 - Aflevering 2 39:02 min

Op de website van Wie is de Mol? staat elke week het dagboek van de mol. Deze week sluit de mol af met de opmerking:

En oh ja, bedankt Evelien voor al de mooie momenten. Ik had je graag nog beter willen leren kennen!

Dit is opvallend, want daarmee kunnen we Carolina afschrijven als mol. Zij kent Evelien namelijk al vanaf de basisschool.

Lotsgetallentheorie

Op internet gaat een theorie rond die aan de hand van tweets van de mol (voorafgaand aan de special in december) de afvallers zou voorspellen. Om deze theorie uit te leggen moeten we eerst weten in welke volgorde de kandidaten bekend zijn gemaakt:

  1. Rik
  2. Marlijn
  3. Viktor
  4. Evelien
  5. Pieter
  6. Carolina
  7. Chris
  8. Ajouad
  9. Martine
  10. Margriet

Vervolgens gaan we kijken naar de tweets van de mol voorafgaand aan de special. Elke tweet bestond uit de datum en tijd waarop de special zou worden uitgezonden (16-12-14 21:55) gevolgd door een getal. Deze getallen vormden in volgorde het 06-nummer wat in aflevering 2 door de deelnemers gebeld moest worden voor een joker. Overigens kunnen kijkers dit nummer ook bellen zodra het tijdens een uitzending in beeld komt. De eerste drie bellers kunnen dan een joker winnen (maar wat je daar dan mee kunt?).

In de numerologie bestaan zogeheten lotsgetallen, die krijg je door je geboortedatum bij elkaar op te tellen. Nemen we nu de datum en tijd van de tweets en tellen we daar het eerdergenoemde getal bij op dan zouden we ook een lotsgetal krijgen die de afvaller voorspelt. Bijvoorbeeld de eerste tweet: die was op 10-12-14 om 21:20. Tellen we dit bij elkaar op 1+0+1+2+1+4+2+1+2+0 = 14 en daar tellen we het getal bij op: 14 + 0 = 14. Dat tellen we ook weer bij elkaar op 1+4 = 5. Dus de eerste afvaller is als vijfde bekend gemaakt. Dat blijkt nu achteraf te kloppen, dat was Pieter.

Ook de tweede afvaller, die zou volgens deze theorie als vierde (1+1+1+2+1+4+2+1+2+1+6= 22 => 2+2 = 4)  bekend zijn gemaakt, Evelien voldoet aan deze theorie. Rekenen we de rest uit (zie deze site voor de volledige berekeningen en theorie), dan is de derde afvaller Marlijn, de vierde is Martine, de vijfde Carolina. Bij de zesde afvaller komt er wederom 5 uit en zou weer Pieter zijn, mogelijk dat er dan dus geen afvaller is. De zevende afvaller is Viktor en de laatste (achtste) is 1 of 10, dus Rik of Margriet.

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van deze theorie moet vinden, maar na de derde aflevering zullen we zien of hij nog steeds klopt, zo ja dan zou het wel heel erg toevallig zijn…

Voorspelling voor aflevering 3

Voorlopig blijf ik op dezelfde mol zitten. Het zou de welbekende tunnelvisie kunnen zijn, maar voorlopig vind ik de hints naar Rik toch nog steeds het sterkst. Wat betreft de winnaar en verliezer zou ik er volgens de lotsgetallentheorie enorm naast zitten, maar dat zien we na deze aflevering dan wel weer 😉 Als afvaller ga ik er op dit moment vanuit dat de hint er op wijst dat er geen afvaller is.

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken
Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg
Viktor Brand
Viktor Brand
Geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *