[Spoileralert] Wie is de Mol? 2014 – Aflevering 9

Aflevering 9 alweer, helaas 🙁 Dat wil dus zeggen: de laatste opdracht(en) en het laatste geld dat in (of uit) pot gaat. Het wil ook zeggen dat de laatste afvaller bekend is, de overige deelnemers zijn finalisten en zijn dus de winnaar, de verliezer óf de mol. Mijn voorspelling voor deze week was:

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Freek Bartels
Freek Bartels
Tygo Gernandt
Tygo Gernandt

En ja hoor, de afvaller had ik goed voorspeld 😀 Gelukkig maar, want ik had het totaal niet leuk gevonden als Tygo de winnaar of misschien zelfs de mol was geweest.

Muzikale aanwijzing

De muzikale aanwijzing van vorige week Stromae met “Formidable” had niks te maken met verlan en de albumtitel was (gelukkig) ook geen aanwijzing naar Sofie. Nee, de aanwijzing die we er uit hadden moeten halen was de zin:

 j’étais fort minable

Oftewel “ik was rampzalig”. In aflevering 7 was het Tygo die zei dat hij rampzalig was bij de windmolenopdracht. En zo was het dus Tygo die vlak voor de ontknoping naar huis werd gestuurd.

Ook deze week was er weer een muzikale aanwijzing. Dit keer wijst deze aanwijzing echter niet naar de afvaller (die is er immers niet), maar deze keer is het een hint naar de mol. We horen het nummer “Roxanne” van Sting. Specifiek horen we de volgende zin:

you don’t have to put on the red light

Als we die zin nou eens zo letterlijk mogelijk nemen: Art, je hoeft het rode scherm niet te laten zien. Er is één persoon die tijdens dit seizoen tweemaal er voor heeft gezorgd dat er geen rood scherm getoond hoefde te worden: Susan!

Bij de duo-executie in aflevering 3 mocht zij meerdere keren aangeven van wie van het duo het scherm werd getoond, uiteindelijk werd er geen rood scherm getoond tijdens die aflevering. En dan hebben we natuurlijk nog de groepsvrijstelling van aflevering 7, hier koos Susan er voor om geen 2000 euro in de pot te laten komen en zo te voorkomen dat iemand een rood scherm kreeg.

Mijn mol

Als je dacht dat ik nu zo vlak voor de ontknoping nog uit mijn moltunnel zou komen dan heb je het mis. Susan is al vanaf aflevering 1 mijn mol en ook nu blijft zij mijn mol…

Vorig jaar werd tijdens aflevering 9 bekend gemaakt wie de verliezer was. Dit jaar verrast Art ons door dat niet bekend te maken. Wel maakt hij bekend dat Susan niet de winnaar is, Sofie niet de verliezer en Freek niet de mol. Het mooie is dat daarmee mijn voorspelling van vorige week nog helemaal kan kloppen 🙂 Even in een schema uiteengezet welke mogelijkheden er nog zijn:

Winnaar Verliezer De Mol
Susan Nee Ja Ja
Sofie Ja Nee Ja
Freek Ja Ja Nee

Maar zijn er nog weer aanwijzingen die wijzen op Susan als mol? Jazeker! Het moment dat Susan haar envelop met geld op de post deed in aflevering 6 is duidelijk in beeld geweest, ze zegt op dat moment “daar kan niets meer mee gebeuren” en werpt vervolgens een heel vreemde blik op de camera. Wilde ze daar toen al iets mee zeggen? Deze aflevering zijn er twee opvallende feiten die er op lijken te wijzen dat ze inderdaad al iets weggaf op dat moment. Allereerst wordt één envelop niet gevonden en vervolgens blijkt er 1750 euro uit de pot te ontbreken, dat is precies het bedrag wat Susan op de post had gedaan… Tel daar de titel van deze aflevering bij op en het kan haast niet meer missen:

'iets kan gebeuren'

Sowieso is het goed om zo vlak voor de ontknoping de verschillende afleveringstitels nog eens goed te bestuderen. Dit waren de titels:

Aflevering 1:

'schijnbeweging'

Aflevering 2:

'vindingrijk'

Aflevering 3:

'een zware keuze'

Aflevering 4:

'Jennifer'

Aflevering 5:

'een heilige aanwijzing'

Aflevering 6:

'5 op een Rij'

Aflevering 7:

'... moet je zien'

Aflevering 8:

'de lachende derde'

Aflevering 9:

'iets kan gebeuren'

Laten we het eerste teken van elke titel nemen dan hebben we: s, v, e, J, e, 5, …, d, i. En nu moeten we daar creatief mee gaan worden. De 5 wordt in leetspeak ook wel gebruikt voor de S en de J zou ook verward kunnen worden met een i. Gaan we deze letters anders ordenen dan krijg je:

v J s 5 e i d e …

Nog niet echt iets leesbaars? Maar wacht, de R uit de titel van aflevering 6 is in een hoofdletter geschreven, moeten we die ook gebruiken? Dan kunnen we maken:

v J s 5 e R i d e …

Misschien zie je het al, maar misschien ook niet. Met een heel klein beetje fantasie kun je daar van maken: Visser i de … We missen dus eigenlijk nog 1 letter, namelijk de s van het woordje ‘is’. Dan zou er staan “Visser is de …” Als de titel van de aflevering van vanavond dus met een S begint (of iets wat daar op lijkt), dan kun je er vanuit gaan: (Susan) Visser is de mol!

Voorspelling voor aflevering 10

Nog nooit eerder tijdens een seizoen van Wie is de Mol? is mijn voorspelling van de Mol en de winnaar zo lang ongewijzigd gebleven. De verliezer is helaas wel veranderd door het vertrek van Jan-Willem, maar zou ik de Mol en de winnaar dan toch al die tijd goed hebben gehad? Vanavond zullen we het weten want mijn voorspelling blijft ongewijzigd:

De Mol: Winnaar: Verliezer
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Freek Bartels
Freek Bartels

Jammer dat na vanavond het seizoen al weer ten einde is, we zullen dan waarschijnlijk weer iets meer dan 9 maanden moeten wachten op het 15e seizoen van Wie is de Mol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *