[Spoileralert] Wie is de Mol? 2014 – Aflevering 6

Nadat er de afgelopen 2 weken geen Wie is de Mol? was vanwege de Olympische Spelen, is het vanavond dan eindelijk weer tijd voor een nieuwe aflevering. Dat er zo’n lange pauze is geweest wil ook zeggen dat er langer de tijd was om na te denken over wie nou echt de mol is. Maar heeft dat ook tot gevolg dat er iets wijzigt in mijn lijstje?

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius

Ik zal in ieder geval een andere afvaller moeten kiezen omdat Aaf ein-de-lijk is afgevallen 😛 Wie zal er vanavond moeten vertrekken???

Muzikale aanwijzing

Voor deze week is de muzikale aanwijzing voor de afvaller het nummer “Donker hart” van BLØF. De tekst die te horen was:

Maar dat wil niet zeggen
Dat alles dan
Alles dan
Alles dan ook meteen zinloos is

Op de diverse fora zijn er allerlei theorieën over op wie dit zou kunnen slaan. De sterkste aanwijzingen vind ik toch wel die op FOK! worden genoemd en naar Tygo wijzen:

jij loopt nog niet zo hard
maar een slechte start
wil niet altijd zeggen
dat alles dan
alles dan
alles dan ook meteen over is

In de processie-opdracht liep Tygo voorop in de processie en werd hij vrijwel direct gespot door beide teams (Aaf en Sofie, Susan en Freek). In feite is dat dus een slechte start geweest voor hem, maar doordat er daardoor wel geld in de pot komt is niet alles ook meteen over.

Verder zou de naam van de band ook letterlijk genomen kunnen worden: ‘bluf’. Tygo heeft dit seizoen al meerdere keren gebluft: In aflevering 4 zei hij dat hij de woorden van de roltrapopdracht al 2 maanden wist, in aflevering 5 blufte hij dat hij een vaarbewijs had en in aflevering 6 zei hij tijdens de jeeps-opdracht tegen Sofie dat hij de mol is. En natuurlijk de zwarte vrijstelling die hij in zijn bezit heeft gehad, daarmee heeft hij gebluft over het moment dat hij deze zou gaan inzetten. De titel van het nummer ‘Donker hart’ zou ook een verwijzing kunnen zijn naar die zwarte vrijstelling.

Nog een opvallend feitje is dat de zanger van BLØF, Paskal Jakobsen, geboren is in 1974. Dat is hetzelfde geboortejaar als Tygo…

Overigens heeft ook Sofie gebluft dat zij de mol is en ook zij heeft een zwarte vrijstelling in haar bezit gehad. Hoewel zij niet heeft gebluft over het moment van inzetten.

Mijn mol

De titel van elke aflevering is altijd een aanwijzing naar de mol. Dus een goede reden om die titel eens goed te bekijken:

Veel mensen op internet denken dat deze titel verwijst naar Jan-Willem. Als we hem en alle montages mogen geloven is in deze aflevering namelijk voor de vijfde keer op een rij zijn mol uit het spel gegaan.

Het zou echter ook heel goed op Susan kunnen slaan. Zij was als vijfde aan de beurt bij de ‘blik in de toekomst’ opdracht en draaide ook de vijfde knop om.  Maar misschien nog wel opvallender: Susan heeft tot nu toe in elke aflevering een duo gevormd met de afvaller. In aflevering 1 vormde ze tijdens de seinopdracht een duo met Maurice, in aflevering 2 met Owen bij de Opera-opdracht, in aflevering 3 was er geen afvaller, in aflevering 4 ruilde ze tijdens de onderhandelingsopdracht met Daphne, in aflevering 5 liep ze samen met Jennifer tijdens de Snake-opdracht en in aflevering 6 zat ze samen met Aaf in de jeep.

Dan nog wat opvallends tijdens deze aflevering: op een gegeven moment zie je tijdens de processie-opdracht duidelijk dat Susan een blik van herkenning heeft en wil ze bijna gaan wijzen naar Tygo, maar dan lijkt ze zich te bedenken en pas als Freek hem ook ziet wijst ze toch nog naar Tygo:

Jan-Willem hebben ze echter niet gezien, maar als Art dan vraagt wie ze hebben gezien is ze er snel bij om dan maar Aaf te roepen. Probeert ze daarmee te voorkomen dat Freek per ongeluk goed gokt?

Tijdens de ‘blik in de toekomst’-opdracht is bij Susan als enige aan het begin van het filmpje het logo van Wie is de Mol? in beeld te zien:

Vorig jaar zagen we dat ook een keer, toen alle kandidaten een envelop in een doos moesten stoppen en alleen bij Kees Tol (de mol) het logo in beeld werd gebracht:

Toch beginnen de aanwijzingen naar Jan-Willem als mol zich ook wel op te stapelen. We hadden natuurlijk al die zaklamp uit aflevering 1 waarmee hij heel duidelijk het woord mol in de lucht schreef. Maar deze aflevering had hij een erg opvallend tshirt aan, met daarop een 7, een surfplank en een W. Als je dat op de kop leest dan staat er:

Juist, er lijkt heel duidelijk ‘mol’ te staan. Moet ik dan toch switchen naar Jan-Willem als mol? Noem het tunnelvisie, maar ik vind de hints bij Jan-Willem er té dik bovenop liggen. Dit soort dingen hebben we in het verleden al vaker gezien. Zo had Carolien Borgers vorig jaar een pet op van het merk John Deere:

en de thuisbasis van John Deere is het plaatsje Moline in de Verenigde Staten. Na afloop heeft ze ook toegegeven dit expres te hebben gedaan om de mensen thuis op een dwaalspoor te brengen. Ik vermoed dat Jan-Willem net zoiets doet.

 Voorspelling voor aflevering 7

Voorlopig wijzig in mijn mol dus niet, hoewel Jan-Willem wel een erg goede tweede kandidaat is. Qua afvaller ga ik toch af op de muzikale aanwijzing, waarmee dit mijn voorspelling voor de aflevering van vanavond wordt:

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Tygo Gernandt
Tygo Gernandt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *