[Spoileralert] Wie is de Mol? 2014 – Aflevering 5

Vanaf aflevering 1 is mijn voorspelling ongewijzigd, niet slecht zou je denken, maar dat wil dus ook zeggen dat ik de afvaller nog geen enkele keer goed heb voorspeld. De beruchte tunnelvisie voor molloten? Nou ja eigenlijk zit ik dus in een tunnel voor de afvaller, wat ook niet goed is natuurlijk.

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius

Het was dus helaas niet Aaf, maar Jennifer die afviel. Deze week de muzikale aanwijzing voor de afvaller maar eens goed onder de loep nemen…

Muzikale aanwijzing

De muzikale aanwijzing voor de afvaller van deze week is het nummer “Road Trippin” van de Red Hot Chili Peppers. De volgende tekst was te horen:

It’s time to leave this town
It’s time to steal away
Let’s go get lost
Anywhere in the U.S.A.

Nou waren er twee mensen die in aflevering 4 aangaven blij te zijn om Hong Kong achter zich te laten. Zo gaf Sofie aan dat hoewel Hong Kong tof was, zo’n stad ook energie kost en ze blij was de natuur in te gaan. Aaf (daar is ze weer :P) zei blij te zijn dat ze de smog achter zich kon laten. Van deze twee mensen was Aaf de enige die tijdens de ‘snake’-opdracht aan het wandelen en dus verdwalen (go get lost) was. Ze gaf zelf aan geen richtingsgevoel te hebben en wat gebeurd er als je geen richtingsgevoel hebt? Juist, dan verdwaal je. Verder is het ook nog zo dat Aaf tijdens deze opdracht op straat struikelde : Road trippin.

Wel was het zo dat Sofie tegen bekenden had gezegd dat ze naar New York was, terwijl ze in feite dus mee was met Wie is de Mol?. New York = U.S.A. En wat was er te horen van dit nummer: “Let’s go get lost anywhere in the U.S.A.

Toch zijn er op de diverse fora zoals www.wieisdemol.com en www.wieisdemol.net ook nog wel aanwijzingen naar andere kandidaten gevonden. Eén van de sterkste vind ik nog wel die naar Tygo: Eén van de zinnen uit het nummer is: “these smiling eyes are just a mirror for”, Tygo was in aflevering 1 te zien in spiegelbeeld van de laptopscherm bij de executie.  Verder was Tygo tijdens de ‘snake’-opdracht zijn duo en de weg kwijt. En tenslotte: “It’s time to steal away”, het was Tygo die een envelop heeft gestolen van Jan-Willem.

Met andere woorden: ik denk dat de afvaller van aflevering 6 zich in het lijstje Aaf, Sofie of Tygo bevind.

Buzzcapture

Na aflevering 5 kan ik maar één ding concluderen: de analyses van Buzzcapture zeggen verdomt weinig. Toevallig hadden ze de afvaller van aflevering 1 juist, maar dat ze daarna ook nog maar iets juist hebben gehad moet nog blijken. Waar ze in ieder geval compleet naast zaten was dat Aaf uiterlijk aflevering 5 af zou vallen, want hoewel ik haar als afvaller bleef bestempelen zit ze er dus nog steeds in. Deze week overigens ook geen analyse van Buzzcapture, maar alleen een samenvatting van de vorige analyses.

Mijn mol

En ook deze week zijn er weer aanwijzingen te vinden die wijzen naar mijn mol. En misschien moet je dat “wijzen” deze keer wel heel letterlijk nemen… Laten we kijken naar de titel van deze aflevering:

een heilige aanwijzing

‘een heilige aanwijzing’. Er zijn tijdens aflevering 5 genoeg heiligen te zien en een aantal daarvan wijzen ook letterlijk, wat dan opvalt is de manier waarop ze dat doen. Zo is er tijdens de eerste opdracht een boeddhabeeld die wijst met twee vingers:

En later in de aflevering als we inmiddels zijn verplaatst naar de Filipijnen zien we een glas-in-lood-raam met daarop een heilige die ook weer twee vingers op diezelfde manier houd:

Tijdens opdracht 1 zien we één kandidaat die ook de hele tijd twee vingers op precies diezelfde manier houd:

Jawel, mijn mol, Susan dus! En ook tijdens de biecht doet ze het nog een keer:

Als dat geen ‘aanwijzing’ is 😛

Dan de ‘snake’-opdracht: snake is het engelse woord voor slang. Susan is geboren in 1965 en dat is volgens de Chinese astrologie het jaar van de Slang. Verder viel één beeld tijdens de aflevering mij heel erg op: een wolk die wel heel erg symmetrisch was:

Op internet zijn er mensen die daar een koptelefoon in zien, wat dan zou wijzen naar de DJ Jan-Willem. Een andere verklaring die wordt geopperd is dat het een hartje vormt. Direct na dit beeld krijg je een straat te zien. “hart” en “straat” => Hartenstraat! Laat dat nou een nieuwe film zijn, waarin Tygo en Susan een rol vertolken…

Voorspelling voor aflevering 6

Voorlopig heb ik dus geen enkele reden om te switchen van mol. Vorige week begon ik te twijfelen over Sofie als winnaar, maar dat kwam door Buzzcapture en eerlijk gezegd geloof ik die analyses niet meer 😛 Toch zou de muzikale aanwijzing van deze week wel op haar kunnen slaan, maar de hints naar Aaf vind ik sterker (hoewel dat niks zegt, want ik lijk enorm in een afvallertunnel te zitten :P). Hoe dan ook blijft mijn lijstje ook deze week weer ongewijzigd:

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius

Vanavond zullen we zien of het niet Aaf, maar toch Sofie of Tygo is die afvalt. Een kans van 66% dat het een kandidaat is waarvan ik het niet erg vind 😉 Na vanavond zullen we het helaas twee weken zonder Wie is de Mol? moeten doen, vanwege de Olympische Spelen zijn er namelijk geen nieuwe afleveringen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *