[Spoileralert] Wie is de Mol? 2014 – Aflevering 2

Vorige week sloot ik mijn evaluatie na aflevering 1 af met de tekst “Ik ben benieuwd hoe erg ik mijn mening ga bijstellen na de aflevering van vanavond…”. Inmiddels zijn we een week verder, de aflevering is geweest en ik heb alle tijd gehad om de diverse hints en theorieën over aflevering 2 door te spitten. Is mijn mening bijgesteld of blijf ik bij mijn voorspelling:

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius

De afvaller

Allereerst de afvaller: de voorspelling die Buzzcapture had gedaan dat Aaf Brandt Corstius zou gaan afvallen blijkt nu onjuist te zijn. Tot mijn teleurstelling moest Owen Schumacher naar huis, jammer want hij was wel een leuke kandidaat waar ik graag nog meer van had gezien. Toch schuif ik de analyse van Buzzcapture nog niet helemaal aan de kant.

Maurice werd als eerste afvaller weer actief op twitter op 20 mei, de column van Aaf was op 24 mei. Daar zitten dus 4 dagen tussen. Bij Wie is de Mol? is het zo dat er elke twee dagen iemand naar huis wordt gestuurd, het is dus nog steeds mogelijk dat Aaf op tijd terug was om haar column van 24 mei in te dienen, maar dan zou zij wel de afvaller van aflevering 3 moeten zijn. Ik laat haar in mijn lijstje daarom nog maar even op haar plek staan: Aaf is mijn afvaller voor vanavond.

Buzzcapture

Ondanks de foute voorspelling van vorige week, heeft Buzzcapture ook deze week weer een analyse online geplaatst. Deze keer geen voorspelling wie er deze week uit gaat, maar wel hebben ze een reisblog gevonden van een paar Nederlanders die in mei de filmcrew van Wie is de Mol? op de Filipijnen hebben gespot en er zo achter kwamen dat Tygo niet de mol is, omdat hij bij die opnames naar huis werd gestuurd (daar ben ik totaal niet door teleurgesteld :-P). Welke aflevering dat precies zal zijn is onduidelijk, maar hij zal er dus in ieder geval in blijven totdat de kandidaten Hong Kong hebben verruild voor de Filipijnen.

Nou moet ik hier nog wel even de opmerking bij plaatsen dat het natuurlijk mogelijk is dat de redactie van Wie is de Mol? dat reisblog heeft aangemaakt om iedereen op het verkeerde been te zetten. “Niet is wat het lijkt” Toch acht ik die kans niet heel erg groot.

Mijn mol

Vorige week gaf ik aan dat Susan Visser mijn mol is. Nu zijn er voor deze week drie situaties mogelijk: 1. ik verander van mening en verdenk nu een andere kandidaat, 2. er zijn weer nieuwe hints gevonden die naar dezelfde mol wijzen, dus blijf ik bij mijn mening, 3. ik zit in een tunnelvisie (niet heel ongebruikelijk bij Wie is de Mol?) en wil andere hints gewoon niet zien 😛 Het verschil tussen situatie 2 en 3 is voor mijzelf natuurlijk niet goed te onderscheiden, daarover zal iemand anders moeten oordelen of de tijd zal het uitwijzen.

Laten we dus maar weer gaan kijken naar de hints die er zijn gevonden. Allereerst de titel van aflevering 2:
Vindingrijk
Tijdens aflevering 2 werden er bij de laatste opdracht door diverse kandidaten vrijstellingen en jokers gevonden. Susan was echter de enige kandidaat die na afloop van aflevering 2 haar ‘vinding’ nog ‘rijk’ was. Zij had als enige haar vrijstelling niet ingezet. Een hele slimme keuze aangezien de kans groot was dat de zwarte vrijstelling zou worden ingezet en daarmee alle ingezette jokers en vrijstellingen ongedaan werden gemaakt. Bovendien wist Susan als mol natuurlijk al zeker dat ze door zou zijn naar de volgende aflevering 😉

Als we de titel anders uitleggen, zouden we moeten kijken naar alle kandidaten die iets hebben gevonden tijdens de aflevering. Voor aflevering 2 waren dat: Daphne, Jan-Willem, Owen, Sofie, Susan en Tygo. Als we dan vervolgens kijken naar de titel van aflevering 1:
Schijnbeweging
Deze titel zou kunnen slaan op alle kandidaten die tijdens aflevering 1 met een (zak)lamp hebben geschenen. Dat waren: Aaf, Freek, Jan-Willem, Owen en Susan. Alleen Jan-Willem, Owen en Susan komen in beide lijstjes voor. Inmiddels is Owen afgevallen, die kan dus de mol niet zijn. Blijven Jan-Willem en Susan over, Jan-Willem stond (en staat nog steeds) al hoog op mijn lijstje met verdachten.

Op de officiële website wordt ook elke week het dagboek van de mol gepubliceerd, waarin ook hints verstopt zitten naar de mol. Deze week stond daar onder andere in:

De zwarte vrijstelling heeft z’n intrede gedaan en hoe! Het zet alles op scherp en niemand is veilig voor dat ding. Behalve ik dan

Dit zou ook op Susan kunnen slaan, namelijk dat zij als enige geen slachtoffer werd van de zwarte vrijstelling, omdat ze haar vrijstelling niet had ingezet.

Verder in het dagboek ook de volgende tekst:

Wat vond je van de opera? En van de tv-studio? Je hebt me gezien, dat is zeker. Maar of je me gezíen hebt, dat weet ik nog zo net niet.

Ook dit kan weer op Susan slaan: Sofie zegt tijdens de opdracht in de studio dat ze Aaf en Susan heeft gezien, maar eigenlijk heeft ze alleen het schijnsel van hun zaklamp gezien. Bij de opera zat Susan samen met Owen achter de coulissen terwijl de andere kandidaten dachten dat ze tussen de acteurs op het podium zouden staan.

Dan nog even een hint uit aflevering 1. Daar moesten de kandidaten een code raden met daarin de getallen 4 en 3. Als je die getallen in Google Translate invult en laat uitspreken in het Chinees, dan hoor je ‘Su’ en ‘San’, oftewel Susan. Nou was de code 3452, maar iedereen weet dat je chinees van rechts naar links moet lezen, dan krijg je dus de juiste volgorde voor de 4 en de 3.

Voorspelling voor aflevering 3

Wellicht is het een tunnelvisie, maar ik verander mijn mening (voorlopig) dus niet, waarmee mijn voorspelling voor aflevering 3 hetzelfde blijft:

De Mol: Winnaar: Verliezer Afvaller
Susan Visser
Susan Visser
Sofie van den Enk
Sofie van den Enk
Jan-Willem Roodbeen
Jan-Willem Roodbeen
Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius

Kom maar op met die aflevering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *