31 Days of Geocaching – Dag 30

De één-na-laatste dag van de challenge. Vandaag doen we een geocache van een type wat ik nog niet eerder heb gedaan, een virtual geocache. Geocaching.com omschrijft dit type als volgt:

A Virtual Cache is about discovering a location rather than a container. The requirements for logging a Virtual Cache vary—you may be required to answer a question about the location, take a picture, complete a task, etc. In any case, you must visit the coordinates before you can post your log.

Voor de virtual geocache “poppetje” moesten we in het centrum van Amersfoort naar een groot straatmozaïek  waarop twee verschillende “poppetjes” zijn afgebeeld. Onder die poppetjes zijn hun namen in het mozaïek geschreven. Die twee namen moesten naar de cache owner worden gemaild. Aan de hand van de beschrijving wist ik eigenlijk al welke twee namen ik moest mailen omdat ik al eens ter plaatse was geweest en met Google Maps was het ook al te doen, maar toch zijn we vandaag nog weer een keer naar de plek gegaan.

Geocache: poppetje

Wil je dit mozaïek ook een keer zien, zonder dat je de coördinaten op moet zoeken? Ga dan naar de Mooierstraat in Amersfoort.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een virtuele geocache niet heel erg leuk vind en daarom vind ik het ook niet zo erg dat geocaching.com een tijdje geleden heeft besloten om geen nieuwe virtuele geocaches meer toe te laten.

Morgen sluiten we de challenge af en hebben we 31 dagen op een rij minimaal 1 geocache gevonden en gelogd. Welke we dan gaan doen hebben we al bedacht, dus dat laatste vinkje gaat er echt wel komen 🙂

31 Days of Geocaching: Dag 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *