31 Days of Geocaching – Dag 29

Welke wielrenner werd ook wel “de das” genoemd?

Inmiddels misschien wel de meest beroemde bijnaam van een sporter. En dat allemaal dankzij een Amstel reclame uit 2001. Helaas kon ik de reclame nergens online vinden, maar ik denk dat de meeste mensen hem wel kennen. Waarom ik daar over begin? Omdat de geocache die we vandaag hebben gedaan me daaraan deed denken.

Voor de mystery geocache “Voetbalbijnamen” moesten namelijk de namen worden gevonden die hoorden bij een aantal bijnamen uit het voetbal. Wie werd bijvoorbeeld “stalen snor” genoemd? En welke voetballer stond bekend als “de neus”? Of welke naam gaat schuil achter “de Weg naar Boven”? (Hi-Dung Gu). En zo moesten tien namen van voetballers worden gevonden, waarna je van elke naam een bepaalde letter moest nemen en met de letterwaarde daarvan (A=1, B=2, C=3, …) kon je dan het eindcoördinaat bepalen.

Dat eindpunt lag niet ver bij ons huis vandaan, dus na het avondeten hebben we een wandeling door de wijk gemaakt, om meteen deze geocache te loggen. Erg moeilijk was hij niet te vinden, de hint was dan ook “hij ligt open en bloot”. Toch viel hij niet heel erg op, maar genoeg om gevonden te worden 🙂

Geocache: Voetbalbijnamen

En daarmee is voor ons het weekend begonnen, morgen zijn we namelijk allebei weer vrij. Nog twee dagen te gaan om af te vinken op de kalender:

31 Days of Geocaching: Dag 29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *