31 Days of Geocaching – Dag 24

Het is zaterdag en we hebben geen andere plannen, dus kunnen we eindelijk weer eens gaan shoppen in het centrum van Amersfoort. Maar behalve dat we nieuwe kleding nodig hadden (en ik nog wat onderdelen nodig had voor een nieuw idee voor een geocache, daarover later meer…), moest er ook vandaag weer een geocache gevonden worden. Deze keer geen traditional, multi of mystery geocache, maar een earthcache.

Geocaching.com beschrijft een earthcache als volgt:

An EarthCache is a special place that people can visit to learn about a unique geoscience feature of our Earth. EarthCache pages include a set of educational notes along with cache coordinates. Visitors to EarthCaches can see how our planet has been shaped by geological processes, how we manage its resources and how scientists gather evidence to learn about the Earth.

Kortgezegd: om deze cache te loggen bezoek je een bepaalde plek en moet je een aantal vragen beantwoorden om te bewijzen dat je ook echt op die plek bent geweest. In tegenstelling tot andere caches ga je bij dit type geocache dus niet op zoek naar een “schat”.

De earthcache die wij gingen bezoeken was “De Amersfoortse Kei“, de Amersfoortse Kei is dé kei waaraan Amersfoort de bijnaam “keistad” dankt en waarom de inwoners van Amersfoort “keientrekkers” worden genoemd. Wij moesten de kei bezoeken, ermee op de foto en een aantal vragen over deze kei en over een andere kei in de buurt beantwoorden.

Geocache: De Amerfoortse Kei

Ter plekke bleken de vragen niet heel moeilijk te beantwoorden, dus ik ga er dan ook vanuit dat de cache-owner mijn antwoorden goed zal keuren en ik daarmee deze earthcache terecht hebt gelogd en het 24e vinkje ook weer binnen is:

31 Days of Geocaching: Dag 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *