31 Days of Geocaching – Dag 18

Na te zijn bijgekomen van de spelletjesmeet van gisteren, ging Delien vandaag naar haar moeder toen en was voor mij de planning voor vandaag om de NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug te gaan lopen. Niet van Driebergen naar Maarn, maar in omgekeerde volgorde, omdat bij station Driebergen-Zeist een pannenkoekenrestaurant zit :-P.

We hadden om half een afgesproken op station Maarn, maar al op station Utrecht Centraal kwam ik Bas, Ben, Joke, José, Myrthe en Renske tegen. En onderweg naar station Maarn stapte op station Driebergen-Zeist ook Els in. Zij had haar auto daar geparkeerd, zodat ze na afloop direct in haar auto kon stappen.

Nadat we Maarn net te voet hadden verlaten kwamen we in de buurt van een geocache. Omdat er ook vandaag weer eentje gelogd moest worden en er meer geocachers in het gezelschap zaten hebben we deze opgezocht. Op het nulpunt van “Hoog of Droog” was al snel duidelijk wat hier moest gebeuren, dus klom Renske de boom in en kon vervolgens het logboekje beschreven worden.

De mensen die niet mee waren gelopen naar het nulpunt waren op een boomstam gaan zitten om de taart die Bas had meegenomen aan te snijden en te gaan eten. Althans dat was de bedoeling… Helaas had Bas een foutje gemaakt met de ingrediënten, waardoor de taart niet te eten was. Gelukkig had Joke muffins bij zich die wel prima smaakten. En Bas? Tja die moet nog maar weer eens een taart bakken om te bewijzen dat hij het wel kan 😉

Nadat we ongeveer de halve route er op hadden zitten kwamen we bij de “Koepel van Stoop“, een mooie plek om even te pauzeren en te genieten van het zonnetje:

Pauze bij de Koepel van Stoop

Nadat we onze lunchpakketjes hadden opgegeten zijn we weer verder gewandeld in de richting van Driebergen. Vlak voordat we in Driebergen aankwamen kwamen we echter nog in de buurt van twee mystery geocaches “21/12 – Het Einde der Tijden” en “Weg van de snelweg“. Renske had deze al opgelost, dus we konden deze ook meteen even loggen. (Ik zal ze later ook nog oplossen, omdat ik vind dat ik ze anders eigenlijk niet zou mogen loggen.) Bij een van beide stond er direct naast het nulpunt wel een auto geparkeerd, maar doordat we met zoveel mensen waren konden we toch redelijk ongezien de geocache tevoorschijn halen.

Daarmee zat de route er vervolgens op en konden we naar het pannenkoekenrestaurant. Deze bleek bijna lastiger te vinden dan de geocaches, maar dat kwam vooral doordat we het adres niet wisten. Dus toen we het adres even hadden opgezocht was het niet zo moeilijk meer. Na een heerlijke pannenkoek en een net zo lekker dessert zat deze dag er ook weer op en ging iedereen weer richting huis.

Naast een leuke wandeling, ook weer een vinkje erbij:

31 Days of Geocaching: Dag 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *