31 Days of Geocaching – Dag 12

Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy
Want daar is de blauwe lucht

Nou de blauwe lucht was er inderdaad, op deze foto kun je het niet goed zien, maar de mensen in die luchtballon had schitterend weer voor een ballonvaart.

Luchtballon boven Schothorst

Waarom deze songtekst? Omdat de geocache die we vandaag hebben gedaan daar een directe verwijzing naar was: “Sammy“. Een geocache in weer een andere wijk van Amersfoort: Schothorst. De cache was verstopt in een steegje tussen twee huizenblokken en zelfs de hint was een directe verwijzing naar het nummer van Ramses Shaffy: “hoog Sammy, kijk omhoog”. Met die hint was de cache relatief snel gevonden (hoewel Delien er nog wel overheen had gekeken):

Geocache: Sammy

Vanaf de cachelocatie hebben we ook weer een kleine wandeling gemaakt en zo kwamen we ook nog in een stukje van de wijk Zielhorst terecht. Wat een verschil kan dat zijn als je de grens van twee wijken oversteekt 😛

Onderweg kwamen we ook nog langs het “Russisch paleisje“, als je het gebouw ziet begrijp je goed waarom het zo heet. Het verhaal achter het ‘huis’ maakt het nog duidelijker: de opdrachtgever die dit huis liet ontwerpen wilde voor zijn vrouw die uit Irkoetsk (Siberië) kwam een Russisch paleisje met typische kenmerken van gebouwen uit haar geboorteland. Dat is de architect wel gelukt, maar het staat wel een beetje vreemd zo midden in een Nederlandse woonwijk:

Russisch paleisje

Hoe dan ook weer een interessante verkenning van onze woonplaats en weer een vinkje op de kalender:

31 Days of Geocaching: Dag 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *