Tuinvlindertelling 2013

Vanochtend werd ik door mijn zus gewezen op de tuinvlindertelling 2013. Aangezien onze tuin inmiddels flink in bloei staat en onder andere onze twee vlinderstruiken behoorlijk wat vlinders aantrekken, ben toch maar eens aan het tellen geslagen.

Gewapend met een fototoestel en een app op mijn telefoon heb ik alle vlinders geïnventariseerd:

  • 7 Dagpauwogen:

Dagpauwogen

  • 5 Kleine vossen:

Kleine vos + dagpauwoog

  • 1 Kolibrievlinder (helaas vliegen die zo snel en zijn ze zo schichtig dat een echt scherpe foto heel lastig te maken is):

Kolibrievlinder
En toen ik net dacht klaar te zijn met de telling, zag ik ineens een heel klein vlindertje zitten. Snel opgezocht wat voor vlinder dat nou was, bleek het een muntvlindertje te zijn. De naam deed al wat vermoeden, dus ben ik eens bij onze muntplantjes gaan kijken. En ja hoor, daar in de buurt zaten er nog meer.

  • 4 Muntvlindertjes:

Muntvlindertje

Op sommige bloemen was het erg druk met niet alleen vlinders maar ook dikke hommels:

Drukte

Nog een paar andere mooie foto’s:

Kleine vosDagpauwoogKleine vosDagpauwoogDagpauwoog op roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *